Τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Λήμνου, τα Φλομάρια, σε μια διαφορετική συνταγή.
Υλικά
450-500γρ φλομάρια,
300γρ γαρίδες μικρές,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
1 φινόκιο ψιλοκομμένο,
½ ποτήρι γλυκό κρασί Λήμνου,
½ ποτήρι κρασί Μοσχάτο Λήμνου,
το ξύσμα από ένα μοσχολέμονο,
1 πιπερίτσα καυτερή,
1κγ κουρκουμά,
1κγ βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση
Σ'ένα βαθύ τηγάνι αφού ζεστάνουμε το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το φινόκιο και τις γαρίδες και σβήνουμε με τα κρασιά. Κατόπιν ρίχνουμε τον κουρκουμά, το μοσχολέμονο και την πιπεριά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Έχουμε βράσει τα φλομάρια και αφού τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Θα ενθουσιαστείτε από τα αρώματα! Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγέςΥλικά
450-500γρ φλομάρια,
300γρ γαρίδες μικρές,
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο,
1 φινόκιο ψιλοκομμένο,
½ ποτήρι γλυκό κρασί Λήμνου,
½ ποτήρι κρασί Μοσχάτο Λήμνου,
το ξύσμα από ένα μοσχολέμονο,
1 πιπερίτσα καυτερή,
1κγ κουρκουμά,
1κγ βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση
Σ'ένα βαθύ τηγάνι αφού ζεστάνουμε το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε το φινόκιο και τις γαρίδες και σβήνουμε με τα κρασιά. Κατόπιν ρίχνουμε τον κουρκουμά, το μοσχολέμονο και την πιπεριά, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά.
Έχουμε βράσει τα φλομάρια και αφού τα σουρώσουμε τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Θα ενθουσιαστείτε από τα αρώματα! Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου