10/04/2012

Χυλοπιτάκι με μανιτάρια φούρνου

Χυλοπιτάκι, μανιτάρια, μπέικον και τυριά στο φούρνο! Ακόμα το σκέφτεστε;

Υλικά

500γρ χυλοπιτάκι,
1 κιλό φρέσκα μανιτάρια,
350-400γρ μπέικον,
200γρ γραβιέρα τριμμένη,
200γρ παρμεζάνα τριμμένη,
βούτυρο,
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε το χυλοπιτάκι για 3 λεπτά σε αλατισμένο νερό και στραγγίζουμε. Κόβουμε σε κομματάκια το μπέικον. Σοτάρουμε σε λίγο βούτυρο τα μανιτάρια.

Σ'ένα ταψί ή πυρέξ ρίχνουμε το χυλοπιτάκι, το μπέικον, τα μανιτάρια και αλατοπίπερο και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 1,1/2 φλυτζάνι νερό και πασπαλίζουμε όλο το φαγητό με τα τριμμένα τυριά και με λίγα κομματάκια βούτυρου. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά και είναι έτοιμο.

Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου