10/07/2012

Μελόπιτα

Μια πίτα πραγματική γλύκα!

Υλικά

1/2 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο,
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη,
1/2 φλιτζάνι μέλι,
4κσ χυμό πορτοκαλιού,
2 αβγά,
2 φλιτζάνια κόκκινη φαρίνα,
1 κουταλάκι κοφτό κανέλα,
αμύγδαλα

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Ζεσταίνουμε το μείγμα για να λιώσει το βούτυρο και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Χτυπάμε σ'ένα μπολ καλά τα αβγά και προσθέτουμε το παραπάνω μείγμα, τη φαρίνα και την κανέλα, ανακατεύοντας ελαφρά.

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι, (περίπου 32εκ.) Πασπαλίζουμε με ασπρισμένα και κομμένα αμύγδαλα. Ψήνουμε τη μελόπιτα σε μέτριο φούρνο (160-180 βαθμοί Κελσίου) μισή ώρα περίπου.


Καλή γλυκιά σας όρεξη!

πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου