11/02/2010

Γίγαντες στο φούρνο

1/2 κιλό γίγαντες
1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
2κ.σ χυμό ντομάτας
2 κρεμμύδια
σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
1 κύβο ζωμό λαχανικών
1φλυτζ. ελαιόλαδο
5-6 λιαστές ντομάτες
βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
ελάχιστη ζάχαρη

εκτέλεση
Βάζουμε τα φασόλια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα μουσκεύουμε για 12 ώρες. Αφού τα στραγγίσουμε τα βράζουμε σε νερό μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο για μία ώρα περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε τα ντοματάκια τον χυμό ντομάτας τα ντοματάκια και τα φύλλα όλα ψιλοκομμένα και τέλος το τον κύβο λαχανικών. Προσθέτουμε και τη ζάχαρη και βράζουμε για μισή ώρα σε δυνατή φωτιά. Τοποθετούμε ύστερα τους γίγαντες σε ένα ταψί αφού τους στραγγίσουμε και μετά προσθέτουμε τη σάλτσα που ετοιμάσαμε τη λιαστή ντομάτα κομμένη σε λωρίδες και το βασιλικό. Ρίχνουμε λίγο λάδι επιπλέον και πιπέρι. Σκεπάζουμε το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί σε μέτριο φούρνο για ακόμη 45 λεπτά. Δέκα λεπτά πριν το σβήσουμε προσθέτουμε το αλάτι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου