υλικά
1/2 κιλό φασόλια γίγαντες
1/2 φλυτζάνι λάδι
1/2 φλυτζ. λάδι
250γρ. λουκάνικα
1/3 φλυτζ. λευκό κρασίξηρό
1 κουτί ντοματάκια κονσέρβα
1/2 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
εκτέλεση
Μουσκεύουμε τα φασόλια για 12 ώρες σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφου τους στραγγίσουμε τους βράσουμε για μισή ώρα σε νερό.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει. Κατόπιν βάζουμε τα λουκάνικα και τα αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε και τους γίγαντες αφού τους έχουμε στραγγίσει και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και το πιπέρι. Προσθέτουμε και λίγο ζεστό νερό ως για να τα καλύψει. Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά.
παραλλαγή:
Αντί για λουκάνικα μπορούμε να βάλουμε μπέικον ή ακόμα και παστουρμά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου