2/17/2011

ΦΛΩΡΕΝΤΙΕΣ

ΦΛΩΡΕΝΤΙΕΣ
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
250γρ αλεύρι κοσκινισμένο
120γρ ζάχαρη
120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1αυγό μικρό

Για τη καραμέλα
60γρ μέλι
60γρ κρέμα γάλακτος
100γρ ζάχαρη
100γρ βούτυρο
(φιλέ) τρίμμα αμύγδαλο 1 φλιτζάνι
Λαδόκολλα ή και κουβερτούρα
Μικρό τετράγωνο ταψι μιας χρήσης
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζω τη ζύμη με το κουτάλι. Τη στρώνω σε ένα μικρό τετράγωνο μιας χρήσης το αφήνω για 20 λεπτά στο ψυγείο Το ψήνω στους 170ο για 10 λεπτά. Στο μεταξύ ετοιμάζω τη καραμέλα. Τη ρίχνω στο μπισκότο το ψήνω στους 200 για 15λεπτά το βγάζω και μετά από 10 λεπτά χωρίς να κρυώσει το κόβω σε τετράγωνα.
Σαν παραλλαγή ετοιμάζω διπλή καραμέλα και τη μισή τη κόβω σε λωρίδες και τη βουτάω σε λιωμένη κουβερτούρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου