ΥΛΙΚΑ
Για Βάση
250γρ. πτιμπερ Παπαδοπούλου (ολικής άλεσης)
1κουτ σούπας κακάο διαλυμένο σε ½ ποτήρι νερό
80γρ βούτυρο (1γεμάτο κουτ σούπας)
20λεπτά ψήσιμο σε βουτυρωμένο ταψί στους 180ο
Για γέμιση
400γρ κουβερτούρα
400γρ κρέμα γάλακτος (λάιτ) τη ζεσταίνω σε μπρίκι δε τη βράζω
200γρ Φιλαδέλφεια λάιτ
½ άσπρη σοκολάτα λιωμένη
Φράουλες για γαρνίρισμα
Το βάζεις στο ψυγείο για μια ώρα πριν το σερβίρισμα
ΤΣΙΖΚΕΙΚ ΒΥΣΣΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ
250γρ. μπισκότα deigestive (ολικής άλεσης)
80γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
250ml κρέμα γάλακτος
3 κουτ σούπας άχνη ζάχαρη
300γρ. τυρί κρέμα
Ξύσμα λεμονιού
1 κομπόστα βύσσινο
11/2 κουτ. Σούπας κορν φλάουερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στραγγίζω τα βύσσινα. Ανάβω το φούρνο στους 180ο . βάζω τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα κάνω σκόνη βάζω το βούτυρο. Αναμιγνύω το μείγμα, το ζυμώνω και το βάζω σε πυρέξ. Το πατώ με το κουτάλι. Το ψήνω για 10 λεπτά. Όταν κρυώσει βάζω τη κρέμα.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ: Χτυπάω ΕΛΑΦΡΑ τη κρέμα γάλακτος βάζω 3 κουτ. Σούπας ζάχαρη άχνη βάζω το τυρί κρέμα και χτυπάω λίγο ή και με το χέρι. Βάζω το ξύσμα λεμονιού.
Παίρνω το ζουμί από τη κομπόστα το βάζω στο τηγάνι ανακατεύω με το κορν φλάουερ και ζεσταίνω μέχρι να γίνει κρέμα. Το βάζω στο ψυγείο 1 ώρα για να παγώσει
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου