Για το πιάτο αυτό ιδανικά χρησιμοποιούμε ζυμαρικά όπως οι κουρκουμπίνες, τα φιογκάκια, οι βίδες ή οι πένες και στην ουσία είναι ένα κυρίως πιάτο, καλοκαιρινό και δροσερό.
Αν δεν είστε φανατικοί της φέτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανούρι ή μυζήθρα.
Υλικά (για 4 άτομα),
500γρ κουρκουμπίνες ή βίδες ή φιογκάκια,
ελιές πράσινες σε φέτες,
ντοματάκια,
κάπαρη,
αγγουράκια τουρσί λεπτοκομμένα,
1-2 πολύχρωμες πιπεριές λεπτοκομμένες,
250γρ φέτα κομμένη σε κύβους ή τρίμμα,
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο,
μισό φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο,
2-3 κσ βαλσάμικο,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση.
Βάζουμε τα ζυμαρικά στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τη φέτα, το βασιλικό, τις ελιές, τα αγγουράκια και την κάπαρη.
Σ'ένα μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με 1-2 φρέσκα φύλλα βασιλικού στην κορυφή του πιάτου.
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγέςΑν δεν είστε φανατικοί της φέτας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μανούρι ή μυζήθρα.
Υλικά (για 4 άτομα),
500γρ κουρκουμπίνες ή βίδες ή φιογκάκια,
ελιές πράσινες σε φέτες,
ντοματάκια,
κάπαρη,
αγγουράκια τουρσί λεπτοκομμένα,
1-2 πολύχρωμες πιπεριές λεπτοκομμένες,
250γρ φέτα κομμένη σε κύβους ή τρίμμα,
φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο,
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο,
μισό φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο,
2-3 κσ βαλσάμικο,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
Τα ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Κόβουμε τα ντοματάκια στη μέση.
Βάζουμε τα ζυμαρικά στη σαλατιέρα και προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, τη φέτα, το βασιλικό, τις ελιές, τα αγγουράκια και την κάπαρη.
Σ'ένα μπολ χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μπαλσάμικο, αλάτι και πιπέρι.
Περιχύνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
Σερβίρουμε με 1-2 φρέσκα φύλλα βασιλικού στην κορυφή του πιάτου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου