Φασόλια Γίγαντες. Παραδοσιακή γεύση με άπειρες παραλλαγές. Δοκιμάστε μια κλασική και πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά
500γρ φασόλια γίγαντες,
μαϊντανό,
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά,
10 μέτριες ντομάτες,
1,1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε μία λεκάνη με νερό. Το επόμενο πρωί τους βράζουμε για 1-1:30 ώρα.
Κατόπιν ρίχνουμε τους βρασμένους γίγαντες σ'ένα ταψί με περίπου το μισό νερό από την κατσαρόλα που τους έχουμε βράσει.
Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και όσο νερό ακόμα χρειαστεί ώστε τα φασόλια να είναι σκεπασμένα.
Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και έχοντας προθερμάνει τον φούρνο βάζουμε μέσα το ταψί. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 160-170C βαθμούς.
Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγέςΥλικά
500γρ φασόλια γίγαντες,
μαϊντανό,
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά,
10 μέτριες ντομάτες,
1,1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ σε μία λεκάνη με νερό. Το επόμενο πρωί τους βράζουμε για 1-1:30 ώρα.
Κατόπιν ρίχνουμε τους βρασμένους γίγαντες σ'ένα ταψί με περίπου το μισό νερό από την κατσαρόλα που τους έχουμε βράσει.
Τρίβουμε στον τρίφτη τις ντομάτες και τα κρεμμύδια και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Τα ρίχνουμε και αυτά στο ταψί, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και όσο νερό ακόμα χρειαστεί ώστε τα φασόλια να είναι σκεπασμένα.
Τέλος, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και έχοντας προθερμάνει τον φούρνο βάζουμε μέσα το ταψί. Μόλις πάρει την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες στους 160-170C βαθμούς.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου