Φακές με ρύζι ή ρύζι με φακές; Υπέροχο αρωματικό πιάτο!
Υλικά
150γρ φακές,
150γρ ρύζι,
50-60γρ ζαμπόν,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
3 ντομάτες,
8-9 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών,
λίγο μαϊντανό,
λίγα φύλλα δυόσμου,
3κσ τυρί πεκορίνο τριμμένο,
ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Έχουμε μουλιάσει τις φακές από το προηγούμενο βράδυ, τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για μία ώρα περίπου, σε χαμηλή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ζαμπόν και τα τσιγαρίζουμε σ'ένα βαθύ τηγάνι σε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
Ζεματίζουμε σε βραστό νερό τις ντομάτες για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε κυβάκια και τις προσθέτουμε στο τηγάνι, όπως επίσης και τον ζωμό. Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε το ρύζι και αλατιπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Αφού έχουμε στραγγίσει τις φακές, τις προσθέτουμε και αυτές και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για ακόμα 5 λεπτά. Πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω το τυρί ή αν προτιμάμε το τυρί ξεχωριστά σ'ένα μπολάκι. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρύζι μπασμάτι για περισσότερο άρωμα.
Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγέςΥλικά
150γρ φακές,
150γρ ρύζι,
50-60γρ ζαμπόν,
1 μεγάλο κρεμμύδι,
3 ντομάτες,
8-9 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών,
λίγο μαϊντανό,
λίγα φύλλα δυόσμου,
3κσ τυρί πεκορίνο τριμμένο,
ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Έχουμε μουλιάσει τις φακές από το προηγούμενο βράδυ, τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό για μία ώρα περίπου, σε χαμηλή φωτιά.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ζαμπόν και τα τσιγαρίζουμε σ'ένα βαθύ τηγάνι σε ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά.
Ζεματίζουμε σε βραστό νερό τις ντομάτες για να τις ξεφλουδίσουμε εύκολα. Αφού τις ξεφλουδίσουμε, τις κόβουμε κυβάκια και τις προσθέτουμε στο τηγάνι, όπως επίσης και τον ζωμό. Μόλις πάρουν μια βράση προσθέτουμε το ρύζι και αλατιπίπερο και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.
Αφού έχουμε στραγγίσει τις φακές, τις προσθέτουμε και αυτές και τα αφήνουμε όλα μαζί να βράσουν για ακόμα 5 λεπτά. Πριν τα κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε ψιλοκομμένο τον μαϊντανό και τον δυόσμο και ανακατεύουμε ελαφρά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω το τυρί ή αν προτιμάμε το τυρί ξεχωριστά σ'ένα μπολάκι. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ρύζι μπασμάτι για περισσότερο άρωμα.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου