10/02/2010

ριζότο με ρύζι και φιδέ

υλικά μερίδες 4
Μακρύκοκκο ρύζι: 1 1/2 φλιτζάνι 330 θερμίδες
Ζωμός κοτόπουλου ή νερό: 3,5 κούπες
Αλάτι, πιπέρι: όσο χρειαστεί
Ελαιόλαδο: 2 κ.σούπας 280
Βούτυρο: 1 κουτ.σούπας 140 θερμίδες
Σπασμένο φιδέ (μαλλιά αγγέλου): 80 γρ. 100 θερμίδες
ΣΥΝΟΛΟ 850 ΘΕΡΜΊΔΕΣ
220ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο και όταν ζεσταθούν αρκετά, ρίχνετε το φιδέ. Ανακατεύετε συνέχεια, μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα. Προσθέτετε το ζωμό ή το νερό. Όταν βράσει προσθέτετε το ρύζι, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
2. Περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος, αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου