9/11/2012

Κουσκούς με σταφίδες


To Κουσκουσάκι είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό και πεντανόστιμο!
Το συνοδεύουμε εξαιρετικά με μπαχαρικά, αρωματικά και καρυκεύματα.
Δοκιμάστε το και με σταφίδες.

Υλικά

300γρ κουσκούς,
1 μεγάλο φλυτζάνι σταφίδες,
1 φλυτζάνι καρύδια,
1κγ μουστάρδα σε σκόνη,
λίγο ελαιόλαδο,
λίγο ξύδι, (αν έχουμε και αρωματικό ακόμα καλύτερα),
3 αρκετά μεγάλα παντζάρια,
λίγο μαϊντανό,
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα παντζάρια και αφού τα βγάλουμε και κρυώσουν, τα κόβουμε σε κύβους, τα βάζουμε σ'ένα μπολ και τους ρίχνουμε λίγο ξύδι.
Τα αφήνουμε για τουλάχιστον μισή ώρα, ώστε να πάρουν γεύση και άρωμα.

Σε 2 ποτήρια βραστό νερό μουσκεύουμε το κουσκούς και τις σταφίδες.
Σε περίπου ένα τέταρτο, όταν το κουσκούς είναι έτοιμο, ρίχνουμε όλα μας τα υλικά, (εκτός από τον μαϊντανό), προσθέτουμε και λίγο από το ζουμάκι από τα παντζάρια και ανακατεύουμε καλά. Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοκομμένο μαϊντανό και το φαγάκι μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε.

Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου