Δοκιμάστε το κριθαράκι στο φούρνο με ότι κρέας προτιμάτε και κάστανα.
Υλικά
1/2 κιλό κριθαράκι,
1,1/2 κιλό κρέας ψαχνό,
1 μέτριο κρεμμύδι,
αλάτι,
πιπέρι,
κύμινο,
μπαχαρικά της αρεσκείας μας,
800γρ κάστανα,
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα κάστανα στο γκριλ στο φούρνο και τα καθαρίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε σε μερίδες το κρέας, (χοιρινό, μοσχάρι ή ότι προτιμάμε), και το βάζουμε σ'ένα μεταλλικό μπολ/σκεύος.
Ρίχνουμε στο κρέας το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, το κύμινο και τα κάστανα και ανακατεύουμε. Κατόπιν εφαρμόζουμε ένα ταψί στο πάνω μέρος του μπολ και προσέχοντας να μην μας πέσουν τα υλικά, αναποδογυρίζουμε το μπολ.
Το σύρουμε στο κέντρο του ταψιού έτσι ώστε να έχουμε αφήσει αρκετό περιθώριο στο ταψί γύρω γύρω.
Βάζουμε ένα βάρος πάνω στο μπολ να το κρατάει σταθερό και ρίχνουμε στο ταψί αρκετό νερό, (3-4 ποτήρια), και το ψήνουμε στο φούρνο στους 250C βαθμούς για 2,1/2 ώρες περίπου.
Προσέχουμε να προσθέτουμε λίγο νερό όταν χρειάζεται.
Το κριθαράκι το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο και το ρίχνουμε στο ταψί γύρω γύρω από το αναποδογυρισμένο μπολ με το μίγμα του κρέατος.
Ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό. λίγο αλάτι και το βάζουμε ξανά στο φούρνο για ακόμα 40 λεπτά.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά αφαιρούμε το μπολ για να το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγέςΥλικά
1/2 κιλό κριθαράκι,
1,1/2 κιλό κρέας ψαχνό,
1 μέτριο κρεμμύδι,
αλάτι,
πιπέρι,
κύμινο,
μπαχαρικά της αρεσκείας μας,
800γρ κάστανα,
λίγο βούτυρο
Εκτέλεση
Ψήνουμε τα κάστανα στο γκριλ στο φούρνο και τα καθαρίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Κόβουμε σε μερίδες το κρέας, (χοιρινό, μοσχάρι ή ότι προτιμάμε), και το βάζουμε σ'ένα μεταλλικό μπολ/σκεύος.
Ρίχνουμε στο κρέας το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, το κύμινο και τα κάστανα και ανακατεύουμε. Κατόπιν εφαρμόζουμε ένα ταψί στο πάνω μέρος του μπολ και προσέχοντας να μην μας πέσουν τα υλικά, αναποδογυρίζουμε το μπολ.
Το σύρουμε στο κέντρο του ταψιού έτσι ώστε να έχουμε αφήσει αρκετό περιθώριο στο ταψί γύρω γύρω.
Βάζουμε ένα βάρος πάνω στο μπολ να το κρατάει σταθερό και ρίχνουμε στο ταψί αρκετό νερό, (3-4 ποτήρια), και το ψήνουμε στο φούρνο στους 250C βαθμούς για 2,1/2 ώρες περίπου.
Προσέχουμε να προσθέτουμε λίγο νερό όταν χρειάζεται.
Το κριθαράκι το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο και το ρίχνουμε στο ταψί γύρω γύρω από το αναποδογυρισμένο μπολ με το μίγμα του κρέατος.
Ρίχνουμε αρκετό ζεστό νερό. λίγο αλάτι και το βάζουμε ξανά στο φούρνο για ακόμα 40 λεπτά.
Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά αφαιρούμε το μπολ για να το σερβίρουμε.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου