9/13/2012

Κριθαράκι γιουβέτσι με κιμά

Μπορούμε να έχουμε ένα υπέροχο γιουβετσάκι με παραδοσιακό κριθαράκι και κιμά αντί για κρέας;


Υλικά

1/2 κιλό κριθαράκι,
1/2 κιλό κιμά,
100γρ βούτυρο,
2-3 σκελίδες σκόρδο,
1/2 κιλό ντομάτες,
περίπου 90γρ ελαιόλαδο,
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση

Σ'ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
Αφήνουμε να καβουρδιστούν.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κομμάτια.
Τα αφήνουμε να βράσουν για λίγο.
Έχουμε βράσει πολύ λίγο το κριθαράκι και το ρίχνουμε στη γάστρα, (κατά προτίμηση πήλινη), που την έχουμε βουτυρώσει ελαφρά.
Ρίχνουμε από πάνω και το μίγμα του κιμά, αλάτι και πιπέρι, το ανακατεύουμε και το φουρνίζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά περίπου.

Καλή σας όρεξη!
Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου