9/14/2012

Κριθαράκι κατσαρόλας με λουκάνικα

Το Κριθαράκι δεν είναι μόνο για φούρνο.
Δοκιμάστε το και στην κατσαρόλα!

Υλικά

500γρ κριθαράκι,
4 μέτριες ντομάτες,
2 πιπεριές,
3-4 σκελίδες σκόρδο,
2 μέτρια κρεμμύδια,
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο,
χωριάτικα λουκάνικα,
αλάτι,
πιπέρι,
τριμμένο κεφαλοτύρι (ή ανάλογο τυρί της αρεσκείας μας)

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι και τις ντομάτες.
Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και χοντροκόβουμε τα λουκάνικα.
Τώρα που έχουμε όλα τα υλικά μας έτοιμα, τσιγαρίζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές, το σκόρδο, τα λουκάνικα, αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 10 λεπτά και μετά ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί για να πάρει μια πρώτη βράση.
Μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το κριθαράκι και το αφήνουμε για όσο χρειαστεί βράζοντας ώσπου να το δούμε να "δένει" το φαγητό.
Δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε κάθε τόσο.
Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε στο κάθε πιάτο λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι και ελάχιστο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου