Το Μέλι είναι γλύκισμα από μόνο του!
Γιατί όμως να μην το συνδυάσουμε και με άλλα υλικά για δημιουργίες απίστευτης γλύκας και νοστιμιάς;
Υλικά
650γρ μέλι,
3 κρόκους αυγών,
120γρ αμύγδαλα,
6κσ αλεύρι,
1κσ βούτυρο,
ελάχιστη σόδα
Εκτέλεση
Σ'ένα μπολ βάζουμε όλο το μέλι, τους κρόκους και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε, (αν είναι κοπανισμένα ακόμα καλύτερα), τα αμύγδαλα. Τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ όπως και το αλεύρι. Πρέπει να "ζυμώσουμε" το μίγμα έως πετύχουμε να γίνει μια μαλακή πάστα. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και πλάθουμε μπαστουνάκια, ή όποιο άλλο σχήμα επιθυμούμε. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγέςΓιατί όμως να μην το συνδυάσουμε και με άλλα υλικά για δημιουργίες απίστευτης γλύκας και νοστιμιάς;
Υλικά
650γρ μέλι,
3 κρόκους αυγών,
120γρ αμύγδαλα,
6κσ αλεύρι,
1κσ βούτυρο,
ελάχιστη σόδα
Εκτέλεση
Σ'ένα μπολ βάζουμε όλο το μέλι, τους κρόκους και τη σόδα και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε, (αν είναι κοπανισμένα ακόμα καλύτερα), τα αμύγδαλα. Τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ όπως και το αλεύρι. Πρέπει να "ζυμώσουμε" το μίγμα έως πετύχουμε να γίνει μια μαλακή πάστα. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και πλάθουμε μπαστουνάκια, ή όποιο άλλο σχήμα επιθυμούμε. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180C βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου