9/16/2012

Μπισκοτάκια γεμιστά με Μαρμελάδα


Παραδοσιακές μαρμελάδες σε ατέλειωτη ποικιλία γεύσεων και αρωμάτων που πέρα από το πρωινό μας, μπορούμε να τις χρησιμοποιήσουμε για την παρασκευή διάφορων γλυκισμάτων.
Διαλέξτε λοιπόν την αγαπημένη σας γεύση και έχετε εύκολα σπιτικά μπισκότα.

Υλικά

180-200γρ μαρμελάδα,
150γρ αλεύρι,
80γρ ζάχαρη,
λίγο αλάτι,
5κσ βούτυρο,
2 κρόκοι αυγών,
50γρ ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σ'ένα μπολ κόβουμε το βούτυρο σε κομματάκια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη.
Τρίβουμε με τα χέρια μας ελαφρά το μίγμα.
Μετά ρίχνουμε τους κρόκους και ζυμώνουμε.
Αφήνουμε τη ζύμη σε δροσερό μέρος για περίπου μία ώρα, κατά προτίμηση τυλιγμένη σε πλαστική μεμβράνη.

Όταν περάσει η ώρα, ανοίγουμε τη ζύμη και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια, (υπολογίστε ότι με αυτή την ποσότητα υλικών θα βγουν περίπου στα 14 στρογγυλά).
Στα μισά ανοίγουμε μια μικρή στρογγυλή τρύπα στο κέντρο.

Τα βάζουμε όλα σε βουτυρωμένο ταψί, (ή ταψί που έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα), και τα ψήνουμε στους 170C βαθμούς για περίπου 15λεπτά.
Αφού ψηθούν, με τη βοήθεια μιας σπάτουλας τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στα μισά απλώνουμε μαρμελάδα.
Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα μισά, που έχουν την τρύπα στο κέντρο τους, με ζάχαρη άχνη και σκεπάζουμε αυτά με τη μαρμελάδα.
Αφού τα ενώσουμε, τα πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν.

Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου