Ιδανικός συνδυασμός για τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Λήμνου, τα Φλομάρια, είναι το κοτόπουλο.
Υλικά
1 βαθύ μπολ φλομάρια,
1 κοτόπουλο,
6 κσ ελαιόλαδο,
2 ολόκληρα κρεμμύδια,
1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Το τοποθετούμε στη γάστρα, (αν διαθέτουμε πήλινη ακόμα καλύτερα).
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον ντοματοχυμό, προσθέτοντας λίγο νερό και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε κι αυτά στη γάστρα ολόκληρα.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε στους 200C για περίπου 2,5 ώρες.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, αφαιρούμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε στη γάστρα 5 φλυτζάνια ζεστό νερό και τα φλομάρια.
Κατόπιν συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά, έως ότου τα φλομάρια μαλακώσουν και σχεδόν απορροφήσουν το ζουμί.
Προσέχουμε όμως να μην στεγνώσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα μυρωδικά ανάλογα με τα γούστα σας αλλά και έτσι το φαγάκι αυτό μελώνει και είναι πραγματικά υπέροχο.
Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγέςΥλικά
1 βαθύ μπολ φλομάρια,
1 κοτόπουλο,
6 κσ ελαιόλαδο,
2 ολόκληρα κρεμμύδια,
1 φλυτζάνι συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση.
Το τοποθετούμε στη γάστρα, (αν διαθέτουμε πήλινη ακόμα καλύτερα).
Ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με τον ντοματοχυμό, προσθέτοντας λίγο νερό και λίγο αλατοπίπερο και περιχύνουμε το κοτόπουλο στη γάστρα.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τοποθετούμε κι αυτά στη γάστρα ολόκληρα.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο και ψήνουμε στους 200C για περίπου 2,5 ώρες.
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, αφαιρούμε τα κρεμμύδια και προσθέτουμε στη γάστρα 5 φλυτζάνια ζεστό νερό και τα φλομάρια.
Κατόπιν συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15-20 λεπτά, έως ότου τα φλομάρια μαλακώσουν και σχεδόν απορροφήσουν το ζουμί.
Προσέχουμε όμως να μην στεγνώσουν.
Μπορείτε να προσθέσετε κι άλλα μυρωδικά ανάλογα με τα γούστα σας αλλά και έτσι το φαγάκι αυτό μελώνει και είναι πραγματικά υπέροχο.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου