Ρεβύθια με φέτα!
Απολαυστικός και απόλυτα ταιριαστός συνδυασμός γεύσεων!
Υλικά
450γρ ρεβύθια,
3 μέτριες ντομάτες,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 αυγό,
200γρ τυρί φέτα,
2 κολοκυθάκια,
λίγο αλεύρι,
ελαιόλαδο,
ένα ματσάκι μαϊντανό,
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Έχουμε μουλιάσει σε νερό από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια μαζί με τη σόδα.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα αλέθουμε μαζί με τις ντομάτες.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε κι αυτά.
Επίσης, προσθέτουμε ολόκληρο το αυγό, την φέτα τριμμένη, λίγο αλεύρι, μια κσ ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μίγμα και το πλάθουμε σε στρογγυλά πιτάκια.
Αφού τα αλευρώσουμε, τα τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας.
Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγέςΑπολαυστικός και απόλυτα ταιριαστός συνδυασμός γεύσεων!
Υλικά
450γρ ρεβύθια,
3 μέτριες ντομάτες,
2 σκελίδες σκόρδο,
1 αυγό,
200γρ τυρί φέτα,
2 κολοκυθάκια,
λίγο αλεύρι,
ελαιόλαδο,
ένα ματσάκι μαϊντανό,
αλάτι,
πιπέρι
Εκτέλεση
Έχουμε μουλιάσει σε νερό από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια μαζί με τη σόδα.
Τα ξεπλένουμε καλά και τα αλέθουμε μαζί με τις ντομάτες.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, τον μαϊντανό και τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε κι αυτά.
Επίσης, προσθέτουμε ολόκληρο το αυγό, την φέτα τριμμένη, λίγο αλεύρι, μια κσ ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο.
Ζυμώνουμε το μίγμα και το πλάθουμε σε στρογγυλά πιτάκια.
Αφού τα αλευρώσουμε, τα τηγανίζουμε σε άφθονο ελαιόλαδο.
Μπορούμε να τα σερβίρουμε με σάλτσα της αρεσκείας μας.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου