9/19/2012

Ρεβύθια στην κατσαρόλα



Υλικά

600-700γρ ρεβύθια,
3-4 κρεμμύδια,
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο,
2κσ ντοματοπελτέ,
μία ντομάτα φρέσκια,
1κγ σόδα,
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Έχουμε αφήσει τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ να μουλιάσουν σε νερό με λίγο αλάτι.
Τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
Τους ρίχνουμε τη σόδα, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για περίπου 10 λεπτά.

Κατόπιν τα ξεπλένουμε, τα βάζουμε σε μια πετσέτα και τα τρίβουμε με τα χέρια μας ώστε να ξεφλουδιστούν.

Μετά τα βράζουμε και αφού τα έχουμε ξαφρίσει καλά, όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.

Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το ελαιόλαδο με τα κρεμμύδια, κανονικά κομμένα, προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
Μόλις ξανθίνουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε 2-3 ποτήρια ζεστό νερό και τα ρεβύθια και τα αφήνουμε να πάρουν πάλι μερικές βράσεις.

Λίγο πριν να είναι έτοιμα να τα βγάλουμε, ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ, ανακατεύουμε και σε χαμηλή φωτιά περιμένουμε να "δέσει" η σάλτσα.

Μπορούμε να σερβίρουμε με ροδέλες φρέσκιας ντομάτας από πάνω και κλωναράκια δενδρολίβανου, ή ότι άλλο μυρωδικό μας αρέσει.

Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου