9/20/2012

Σάλτσα με Ελιές Καλαμών

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για σάλτσα με ελιές, που συνοδεύει όλα τα είδη ζυμαρικών.
Αφού σερβίρετε το πιάτο σας, πασπαλίστε με τριμμένο πικάντικο κίτρινο τυρί και απογειώστε τη γεύση!


Υλικά

500-600γρ ελιές Καλαμών, 2κσ ελαιόλαδο,
700γρ τομάτα στον τρίφτη,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
3κσ ρίγανη,
λίγο βασιλικό,
1κγ ζάχαρη,
αλάτι και πιπέρι



Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε σ'ένα βαθύ τηγάνι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο μέχρι να ξανθύνει.
Κατόπιν προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράση για 5 λεπτά.
Κόβουμε στη μέση τις ελιές και αφιαρούμε το κουκούτσι.
Τις προσθέτουμε και αυτές στο τηγάνι και τα αφήνουμε να πάρουν άλλη μια βράση για 5 λεπτά.
Η σάλτσα είναι έτοιμη.


Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου