9/21/2012

Τάρτα με ζελέ ρόδι

Ασυνήθιστο αλλά πολύ εντυπωσιακό!

Υλικά

Ζελέ ρόδι (περίπου 250-300γρ),
350γρ τυρί κρέμα,
400γρ ζαχαρούχο γάλα,
1/4 του φλυτζανιού χυμό λεμονιού,
200γρ μπισκότο τριμμένο,
75γρ λιωμένο βούτυρο

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το μπισκότο με το βούτυρο, το βάζουμε σε ένα τσέρκι, (ή σε στρογγυλή φόρμα) και πιέζουμε καλά για να απλώσουμε το μίγμα και να φτιάξουμε τη βάση.
Κατόπιν, το βάζουμε στο ψυγείο.

Για να ετοιμάσουμε την κρέμα χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μέχρι να φουσκώσει.
Προσθέτουμε το λεμόνι και το ζαχαρούχο γάλα και ξαναχτυπάμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Βγάζουμε από το ψυγείο το μπισκότο και ρίχνουμε πάνω του το μίγμα τυριού.
Με μια σπάτουλα το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Το βάζουμε ξανά στο ψυγείο για μερικές ώρες και μετά απλώνουμε πάνω στο τυρί το ζελέ ρόδι. Πρέπει να το αφήσουμε πάλι στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, ώστε να μπορέσουμε να αφαιρέσουμε το τσέρκι και να σερβίρουμε.

Γαρνίρουμε με φρέσκα σπόρια ροδιού για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα!

Καλή σας όρεξη!


πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου