Παραδοσιακός τραχανάς που τον απολαμβάνουμε και νηστίσιμο.
Υλικά (για 4-5 μερίδες)
2 φλυτζάνια νηστίσιμο τραχανά,
2 μέτρια κρεμμύδια,
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο,
αλάτι,
γλυκό μπούκοβο
Εκτέλεση
Βράζουμε τον τραχανά σε 4-5 κούπες αλατισμένο νερό και ελάχιστο λάδι για 7-10 λεπτά.
Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
Σερβίρουμε σε γαβάθα προσθέτουμε λίγο κρεμμύδι και μία κουταλιά λάδι.
Τελειοποιούμε με μια πρέζα κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε από τους εξαιρετικούς χειροποίητους παραδοσιακούς τραχανάδες των Σερρών, της Δράμας ή της Καρύστου.
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγέςΥλικά (για 4-5 μερίδες)
2 φλυτζάνια νηστίσιμο τραχανά,
2 μέτρια κρεμμύδια,
μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο,
αλάτι,
γλυκό μπούκοβο
Εκτέλεση
Βράζουμε τον τραχανά σε 4-5 κούπες αλατισμένο νερό και ελάχιστο λάδι για 7-10 λεπτά.
Σε τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες.
Σερβίρουμε σε γαβάθα προσθέτουμε λίγο κρεμμύδι και μία κουταλιά λάδι.
Τελειοποιούμε με μια πρέζα κόκκινο πιπέρι ή μπούκοβο.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιονδήποτε από τους εξαιρετικούς χειροποίητους παραδοσιακούς τραχανάδες των Σερρών, της Δράμας ή της Καρύστου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου