9/24/2012

Τραχανόπιτα

Δεν φαντάζεστε πόσο γευστικός και νόστιμος μπορεί να γίνει ο Τραχανάς στον φούρνο.


Υλικά

1 με 1,1/2 φλυτζάνι παραδοσιακό τραχανά,
2 φλυτζάνια αλεύρι σταρένιο,
5 αυγά,
350γρ φέτα,
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο,
2 1/2 φλυτζάνια γάλα,
1 μέτριο κολοκύθι,
βούτυρο,
1κγ μπέικιν πάουντερ,
αλάτι,
πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε για 30 λεπτά τον τραχανά με νερό.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν.
Τρίβουμε το κολοκυθάκι και τη φέτα.

Όλα τα προηγούμενα υλικά μαζί με το ελαιόλαδο, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο τα ρίχνουμε σ'ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
Κατόπιν χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μίγμα.

Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε ένα ταψάκι, στο οποίο ρίχνουμε το μίγμα του μπολ και το απλώνουμε.
Πασπαλίζουμε όλο το φαγητό με αρκετό βούτυρο και το ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στο φούρνο για 1 ώρα.

Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου