Υλικά
2 φλυτζάνια γεμάτα γλυκό βύσσινο,
1,1/2 φλυτζάνι αλεύρι,
6κσ κοφτές ζάχαρη,
1/2 φλυτζάνι βούτυρο,
1 κρόκο αυγού,
2κσ γάλα,
ξύσμα από 1 λεμόνι,
αλάτι,
κρέμα σαντιγί,
αμύγδαλα ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το αλάτι, (αλάτι χρειαζόμαστε στη μύτη του κουταλιού).
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια, το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και τρίβουμε ελαφρά με τα χέρια μας το μίγμα.
Σ'ένα μπολ χτυπάμε τον κρόκο και προσθέτουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού.
Κατόπιν με το υγρό ραντίζουμε το μίγμα του αλευριού και ζυμώνουμε απαλά τη ζύμη.
Σε μία φόρμα για τάρτες, ή τσέρκι, διαμέτρου περίπου 25εκ, απλώνουμε τη ζύμη και την στρώνουμε στον πάτο και τα τοιχώματα.
Ρίχνουμε και απλώνουμε σε όλη τη ζύμη το γλυκό Βύσσινο και πασπαλίζουμε από πάνω με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια φωτιά για περίπου μισή ώρα.
Αφού κρυώσει γαρνίρουμε με την σαντιγί και αν θέλουμε ακόμα καλύτερη εμφάνιση ρίχνουμε από πάνω ελάχιστα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και λίγο σιρόπι από το γλυκό Βύσσινο.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου