9/09/2012

Κουρκουμπίνες με κόκκορα κρασάτο


Υλικά

500γρ κουρκουμπίνες,
1 μέτριο κοτόπουλο,
3 μέτρια κρεμμύδια,
2 πράσινες ή κόκκινες πιπεριές,
2-3 καρότα,
1 νεροπότηρο λευκό κρασί,
αλάτι,
πιπέρι,
μπαχάρι,
μερικά μπαστουνάκια κανέλας,
φρέσκα ντοματάκια,
4-5κσ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Αφού πλύνουμε καλά το κοτόπουλο το κόβουμε σε μερίδες.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε στη μέση.
Κόβουμε σε μπαστουνάκια τις πιπεριές και τα καρότα.

Σ'ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα σοτάρουμε το κοτόπουλο και κατόπιν ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, τις πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
Τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα ντοματάκια, το αλατοπίπερο, το μπαχάρι και λίγο νερό, (όσο δούμε ότι χρειάζεται).
Βράζουμε για τρία τέταρτα περίπου ή και λίγο παραπάνω αν χρειαστεί.

Εντωμεταξύ, βράζουμε τις κουρκουμπίνες με λίγο αλάτι και τις σουρώνουμε.

Σερβίρουμε σε μια μεγάλη φαρδιά πιατέλα που έχουμε ρίξει τυρί τριμμένο και από πάνω τις κουρκουμπίνες.
Πάνω από τις κουρκουμπίνες βάζουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα του και άφθονο τριμμένο τυρί.

Καλή σας όρεξη!
πηγή Ελληνικές παραδοσιακές συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου