ΥΛΙΚΑ
1 κουταλιά βούτυρο
3 πράσα (το άσπρο μέρος μόνο), ψιλοκομμένο
1 1 / 2 κιλό κολοκυθάκια, αποφλοιωμένα και κομένα σε κύβους
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 ματσάκι νεροκάρδαμο, το ανθεκτικό στέλεχος αφαιρεθεί
1 / 3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη βαριά κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τα πράσα και τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, αλλά όχι να ροδίσουν, 5 έως 7 λεπτά.
Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, η θέρμανση αυξάνεται σε μέτρια και σοτάρουμε για 2
λεπτά χωρίς όμως να μαυρίσουν. Προσθέτουμε το ζωμό και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη θερμότητα και σιγοβράζουμε μέχρι το κολοκύθι να είναι απλά μαλακό, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το νεροκάρδαμο και σιγοβράζουμε για 1 λεπτό ακόμα.
Το χτυπάμε στο μπλέντερ, ώστε να γίνει σαν πουρέ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, και αλατοπίπερο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου