2/24/2011

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
1 κολοκύθι
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο όχι ρεντέ
1 φρέσκο κρεμμύδι
2 αυγά προαιρετικά
1 κομμάτι φέτα τριμμένη προαιρετικά
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Δυόσμο, μαϊντανό, άνηθο,
Πιπέρι, αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβω το κολοκύθι σε χοντρό τρίφτη το σουρώνω και το αφήνω βάζοντας χοντρό αλάτι να μείνει για λίγη ώρα. Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Αλεύρι όσο για να γίνει χυλός. Να χύνεται από το κουτάλι. Βάζω σε τηγάνι ελαιόλαδο μπόλικο, όταν καεί βάζω κουταλιές από το μείγμα. Όταν καεί το γυρίζω από την άλλη. Το βάζω σε πιάτο με χαρτί κουζίνας.
Γίνονται γύρω στα 14 κομμάτια

1 κομμάτι (35γρ) 16 θερμίδες


ΝΤΟΜΑΤΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ
4 ντομάτες με τη φλούδα ψιλοκομμένες
Αυγό τυρί προαιρετικά
Αλάτι πιπέρι
1 ξερό κ ένα φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο όχι ρεντέ
Μαιντανό, δυόσμο μπόλικο, θυμάρι, ρίγανη.
3-4 κουτ αλεύρι.
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμειγνύω όλα τα υλικά το αφήνω 10 λεπτά και το ρίχνω με κουτάλι σε καυτό ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου