2/10/2011

ΜΗΛΟΠΙΤΑ

Υλικα
1 ποτήρι αλεύρι
4 αυγά
1 φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 μήλα, κανέλα
Εκτέλεση
Βάζω βούτυρο στο ταψί. Ξεφλουδίζω τα μήλα. Αφαιρώ με ένα μαχαίρι τα κουκούτσια από το εσωτερικό του μήλου με προσοχή. Το κόβω φέτες έτσι ή κάθε ροδέλα να έχει σχήμα σαν λουκουμά. Οχι δηλαδή όπως κόβω τις πατάτες. Πασπαλίζω με τη κανέλα.
Τα απλώνω στο ταψί. (Μια στρώση όσα χωρέσουν).
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200 βαθμούς. Χτυπάω στο μπλέντερ το λάδι, τη ζάχαρη και τα αυγά. Απλώνω το μείγμα στο ταψί. Το ψήνω για πάνω από 40 λεπτά ή εως ότου ροδίσει.
Αν θέλω πασπαλίζω με άχνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου