4 κουτ. σούπας βούτυρο
8 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες 1/4
2 αυγά
2 κρόκους
1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζάνι παρμεζάνα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουτ. γλυκού αλάτι
Πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια
8 λίτρα νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κάνω το βούτυρο μαλακή κρέμα. Σε άλλο μπολ χτυπώ τα αυγά και τους κρόκους και προσθέτω ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη. Ζεσταίνω μεγάλη κατσαρόλα. Βάζω νερό και αλάτι να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα. Στο μεταξύ τηγανίζω το μπέικον σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει εύθραυστο. Διώχνω το λίπος και προσθέτω κόκκινο πιπέρι και κρέμα γάλακτος. Το αφήνω να σιγοβράσει και το κρατάω ζεστό μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια. Βάζω τα μακαρόνια σε ζεστό μπολ και ρίχνω το βούτυρο. Ανακατεύω. Ρίχνω το καυτό μπέικον και το μείγμα της κρέμας και τέλος τα χτυπημένα αυγά και τυρί. Η ζέστη από τα μακαρόνια θα μαγειρέψει τα ωμά αυγά. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι όσο θέλω. Σερβίρω με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
----------------------------------------------------------------
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου