Υλικά
1 κιλό αλεύρι σταρένιο σκληρό ή
300γρ. ολικής άλεσης
300γρ. χωριάτικο (ζυμωτό)
400γρ. απλό σταρένιο σκληρό
2 φακελάκια μαγιά σε φακελάκι ή
1 κύβο νωπής μαγιάς
1 κουτ. Γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
1 χούφτα γλυκάνισο (προαιρετικά)
Σουσάμι για από πάνω
600 ml νερό χλιαρό (2 ποτήρια)
¾ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε ταψί με αλουμινόχαρτο ή σε γάστρα 28 – 30 εκ σκεπασμένο. Βάζω το αλεύρι στη γωνία του ταψιού από την άλλη το γλυκάνισο το αλάτι τη μαγιά όχι σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά γιατί αναστέλλει τη δράση της. Ρίχνω το νερό πάνω στη μαγιά . Αν είναι νωπή τη διαλύω με λίγο χλιαρό νερό μέχρι να φουσκώσει. Ανακατεύω με το χέρι παίρνω αλεύρι. Ψήνεται στους 50ο για 1 ώρα και μετά στους 250ο άλλη μία ώρα στο πάνω κάτω στην τελευταία σχάρα Όταν ψηθεί το γυρίζω ανάποδα σε μια πετσέτα για να στεγνώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου