ΣΑΛΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΩΝ
½ κιλό καβουρόψιχα ψιλοκομμένη
1 φλιτζάνι σέλινο
½ φλιτζάνι μαγιονέζα
¼ φλιτζανιού φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτ σούπας χυμό λεμονιού
3 σφιχτά αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύω τα υλικά. Τα βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες. Σερβίρεται σα σαλάτα ή πάνω σε μαρούλι ή σε καναπεδάκια
ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΑΛΑΤΑ
6 κολοκύθια ρεντέ
2 κουτ. Γλυκού αλάτι
1 μεγάλο καρότο ρεντέ
1 κόκκινη πιπεριά σε λεπτές φέτες
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκκομένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουτάλια της σουπας ανηθο και μαϊντανό
ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΓΚ
¾ φλιτζανιού μαγιονέζα
2 κουτ, σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας μέλι
1 κουτ. γλυκού αγριοράπανο
¼ κουτ. γλυκού πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατίζω το κολοκύθι και το αφήνω στο στραγγιστήρι για 30 λεπτά. Το ξεπλένω με κρύο νερό και το στραγγίζω καλά. Το βάζω σε μπωλ και προσθέτω καρότο, πιπεριά , κρεμμύδι και σέλινο. Ανακατεύω καλά και γαρνίρω με άνηθο και μαϊντανό. Αναμιγνύω τα υλικά του ντρέσιγκ και τα ρίχνω πάνω στο μίγμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου