2/03/2011

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΥΛΙΚΑ
4 κεσεδάκια γιαούρτι 2%
4 κεσεδάκια καρύδι τριμμένο
3 κεσεδάκια ζάχαρη
4 κεσεδάκια σιμιγδάλι
2 κουτ γλυκού κανέλα
1/2 κουτ γλυκού γαρύφαλλο
½ κρασοπότηρο κονιάκ
1 κουτ γλυκού σόδα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
3 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Μισό χυμό λεμόνι
½ φλούδα λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύω το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τα καρύδια, τη κανέλα το γαρύφαλλο, τη σόδα αφού τη διαλύσω με το κονιάκ, σιμιγδάλι δε βουτυρώνω το ταψί. Το ψήνω στον αέρα στους 180ο 45 – 50λεπτά.
Για το σιρόπι. Το βράζω για 3 λεπτά . κρύα πίτα ζεστό σιρόπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου